Skip to main content

Wanneer met een beugel beginnen?

Op welke leeftijd is het verstandig om te beginnen met een beugel?

Bij kinderen streven we er naar om voor aanvang van de middelbare school te starten. De meeste kinderen komen als ze in groep zeven of acht zitten. Dit is de ideale leeftijd om met de behandelingen te beginnen omdat er dan nog groei van het gebit is. Een orthodontische behandeling duurt ongeveer 18 tot 24 maanden. Iedere 4 tot 6 weken komt de patiënt naar de praktijk voor controle en behandeling.

Keuze

De keuze voor een praktijk ligt, met name bij jongeren, heel gevoelig. Vroeger besloot een ouder of een tandarts waar het kind naar toe ging, tegenwoordig heeft het kind zelf een grote rol in de keuze. Daarom proberen we bij de eerste afspraak het kind zo goed mogelijk uit te leggen wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen. Wij nemen ieder kind zeer serieus waar en proberen het kind altijd op zijn/haar gemak te stellen.

Uitstraling

Een gecorrigeerd gebit geeft het uiterlijk een positieve uitstraling waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien verbetert de kauwfunctie en is het gebit beter schoon te houden, zodat de kans op cariës en infecties afneemt.